Експерт: Україна не відновить співпрацю з МВФ в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна не відновить співпрацю з МВФ в 2012 році

Казна та Політика
721
Україна в наступному році цілком може прожити без грошей МВФ і влада не буде у 2012 році відновлювати співпрацю з Фондом, незважаючи на парламентські вибори. Таку думку висловив економіст Ярослав Жаліло. Він нагадав, що цього року країна прожила без співпраці з Фондом.
"Ми ж зараз живемо без необхідності співпраці з Фондом. Зараз трошки гасимо паніку за рахунок скорочення резервів НБУ, але це має певні межі, і в першому-другому кварталі очікується зворотна тенденція", - підкреслив аналітик.
"Крім того, ми зараз підійшли до тієї межі, коли дотримання їх (МВФ - Ред.) вимог тягне за собою дуже серйозні політичні наслідки. Зважаючи на наближення виборів, влада на це навряд чи піде", - додав Жаліло.
У цьому контексті експерт зазначив, що за бюджетом 2012 року планується збільшити державний борг лише на 800 мільйонів гривень. "Переважно мова йде про реструктуризацію боргу зі зміною терміну запозичень. Це цілком реально. У цих умовах, якщо Україна демонструє стабільність економічної динаміки, курсу, то вона може розглядатися світовими капіталами як джерело для інвестування в боргові зобов'язання з боку флуктуючих капіталів, оскільки прогнозованість української економіки як на мене більша від європейської, яка стоїть перед зміною монетарної, а можливо і фіскальної політики", - додав експерт.
Нагадаємо, що Україна вже практично рік живе без коштів МВФ. У наступному році максимальний розмір держборгу становитиме 415 мільярдів гривень.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас