Азербайджан і Туреччина створять консорціум для будівництва газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан і Туреччина створять консорціум для будівництва газопроводу

Енергетика
212
Азербайджан і Туреччина домовилися про створення консорціуму для будівництва газопроводу Trans Anadolu Dogalgaz Pipeline, йдеться в повідомленні міністерства енергетики і природних ресурсів Туреччини.
Меморандум про взаєморозуміння з будівництва трубопроводу підписаний в минулий понеділок в Туреччині між Мінпроменерго Азербайджану і Мінпроменерго Туреччини.
Меморандум передбачає створення консорціуму для будівництва газопроводу Trans Anadolu Dogalgaz Pipeline, в який увійдуть Держнафтокомпанія Азербайджану (ДНКАР), турецькі BOTAS і TPAO. Крім того, за умовами меморандуму до складу консорціуму можуть увійти й інші міжнародні газові компанії, зайняті в нафтогазовидобутку.
Міністр енергетики і промислових ресурсів Туреччини Танер Йилдиз повідомив, що вартість газопроводу Trans Anadolu Dogalgaz Pipeline оцінюється в $5 млрд. "Газопровід буде розрахований на доставку азербайджанського газу з грузино-турецького кордону до кордону Туреччини з Болгарією. Термін реалізації проекту складе 5 років", - сказав Т. Йилдиз.
Газопровід Trans Anadolu Dogalgaz Pipeline призначений для транспортування азербайджанського газу від грузино-турецького кордону до західних кордонів Туреччини. Передбачається, що пропускна здатність нового газопроводу для транзиту азербайджанського газу через територію Туреччини складе як мінімум 16 млрд кубометрів: 10 млрд - для Європи і 6 млрд кубометрів - для західних регіонів Туреччини.
Йилдиз повідомив журналістам, що у вівторок BOTAS проведе переговори з представниками ВАТ "Газпром" з питань постачань російського газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас