Азаров: Купівельна спроможність населення суттєво зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Купівельна спроможність населення суттєво зросла

Казна та Політика
4100
У 2011 році суттєво зросла купівельна спроможність населення, зокрема українці стали більше купувати продуктів (наприклад, зросло споживання м'яса, а овочів і фруктів населення купило в 1,5 рази більше, ніж у минулому році). Про це заявив на засіданні економічного прес-клубу прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомили в прес-службі КМУ.
За його словами, споживча активність стосується не тільки товарів першої необхідності. Так, в поточному році було придбано удвічі більше автомобілів, що були у вжитку, нових авто купили на 30% більше.
Крім того, відзначив глава уряду, на 50% більше придбано телевізорів, на 30% - супутникових антен, а мобільних телефонів - в 16 разів більше. "Якщо населенню не вистачає на продукти харчування, як вони будуть купувати супутникові антени? - зазначив Азаров. - Це абсолютно об'єктивні дані, які свідчать, про те, що купівельна спроможність населення зростає".
Разом з тим він зазначив, що головне завдання уряду – забезпечити, в першу чергу, зростання доходів незахищених верств населення. "Вже багато хто забув, але ще на початку 2010 року 6 млн пенсіонерів одержували пенсію від 500 до 700 гривень. Зараз можна уявити собі таку пенсію? Зараз таких пенсій вже немає - вони значно вищі. Так, середній розмір пенсії становить 1,2 тисячі гривень. Середня зарплата за грудень складе 2,8 тисячі гривень. Так, це небагато, але це не 1,6 тисячі гривень, як було ще рік тому", - додав Азаров.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас