Іспанське містечко привернуло нечувану кількість туристів, повернувши в обіг песету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанське містечко привернуло нечувану кількість туристів, повернувши в обіг песету

Валюта
409
У невеликому іспанському муніципалітеті Сальватьерре-де-Міньо поруч з португальським кордоном з населенням близько 9 тис. осіб повернули в обіг песету. Як уточнює "РБК daily", розплачуватися старою нацвалютою Іспанії там можна вже третій місяць, і відтоді як місцева влада запропонувала місцевому бізнесу знову приймати її до оплати, на що погодилися 58 місцевих магазинчиків, барів, перукарень тощо, в місті спостерігається небувалий наплив туристів.
"Все це дуже позитивно позначилося на нашому бізнесі. Дізнавшись про нас зі ЗМІ, туристи приїжджають зі всіх куточків країни. У людей виникає відчуття, що вони роблять покупки безкоштовно, коли розплачуються валютою, яка вийшла з обігу", - розповідає менеджер місцевого парфумерного магазину Ганна Перес.
Варто зазначити, що іспанські банки все ще приймають песети: їх досі можна обміняти на євро у великих містах, наприклад Мадриді або Ла-Коруньї, проте багато жителів країни лінуються здійснювати подібні операції. Поміняти песети на єдину європейську валюту можна за офіційним курсом - майже 166,4 песети за 1 євро. У випадку з Сальватьерре-де-Міньо багатьох приваблює можливість не тільки нарешті використовувати застарілі банкноти, а й заодно подарувати собі невелику туристичну подорож напередодні Різдва.
Примітно, що іспанці виявилися ярими противниками євро. Близько 70% жителів країни вважають, що введення єдиної валюти не принесло жодних позитивних моментів. Напевно, саме цим і можна пояснити те, що, за даними Банку Іспанії, на руках у людей досі залишаються песети на загальну суму 1,7 млрд євро.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас