Бразилія обійшла Великобританію в рейтингу найбільших економік світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія обійшла Великобританію в рейтингу найбільших економік світу

Казна та Політика
634
Бразилія обійшла Великобританію за обсягом ВВП і стала шостою економікою світу. Такий висновок зробили експерти британського Центру економічних і ділових досліджень (CEBR), пише The Guardian.
Бразилія змогла піднятися завдяки зростанню обсягів експорту в Китай та інші країни Східної Азії, тоді як Великобританія все ще відчуває негативні наслідки від банківської кризи 2010 року.
Дана оцінка враховує номінальний ВВП. На початок 2011 року Росія в цьому рейтингу посідала 11-е місце. При підрахунках за паритетом купівельної спроможності валют РФ трохи випереджає Великобританію, займаючи шосту позицію.
Згідно з прогнозом CEBR, до 2020 року Об’єднане Королівство опуститься ще нижче в рейтингу найбільших економік: його обженуть Росія і Індія. Варто зазначити, що частка в загальносвітовому ВВП буде знижуватися і у інших найбільших країн Європи - Німеччини і Франції, які через дев'ять років будуть розташовуватися на сьомому і восьмому місці відповідно.
Найвище економічне зростання в найближче десятиліття буде знову демонструвати Китай - за базовим сценарієм CEBR, його економіка збільшуватиметься в середньому на 7,6% в рік аж до 2020 року.
В Індії зростання складе 6%, в Саудівській Аравії - 4%, в Росії - 2,8%, а в Бразилії - 2,5%. У порівнянні з показниками нинішнього року в середньому за десятиліття темпи зростання будуть нижчими в переважній більшості країн світу.
Фахівці CEBR також припустили, що якщо єврозона в 2012 році розпадеться, то Європа опиниться у глибокій рецесії. Середнє падіння ВВП по ЄС в такому випадку може скласти близько 2%.
Офіційні дані щодо обсягу і зростання ВВП за 2011 рік будуть випущені статистичними відомствами більшості країн світу у січні-лютому.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас