Експерт: Економічне зростання в Україні за 2011 рік буде одним з найкращих у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Економічне зростання в Україні за 2011 рік буде одним з найкращих у Європі

Казна та Політика
807
Економічне зростання в Україні за підсумками 2011 року буде одним з кращих у Європі. Таку думку на прес-конференції висловив фінансовий аналітик Ерік Найман, повідомив УНН.
"Економічне зростання буде одним з кращих у Європі. При тому що зараз ми спостерігаємо гальмування української економіки, що пов'язано з борговою кризою в Європі та сповільненням економіки Китаю", - зазначив аналітик, додавши, що говорити про остаточні цифри поки передчасно.
Говорячи про економічні здобутки України в 2011 році, Ерік Найман відзначив, що головним макроекономічним досягненням нашої держави є зниження рівня інфляції з 9% до 5%.
"Це можна пояснити як загальносвітовим падінням цін на світових ринках, що негативно позначається на українській економіці. Другий фактор - це монетарні обмеження НБУ у зв'язку з виконанням меморандуму з МВФ", - зазначив експерт.
У той же час експерт зазначив, що монетарна політика НБУ призвела до зниження рівня зростання української економіки, оскільки кредитування банками економіки істотно знизилося.
"Якщо ви підете сьогодні в банк по кредит, то там вам швидше за все покажуть неправильну фігуру з трьох пальців", - підкреслив він.
Нагадаємо, що держбюджетом 2012 року передбачається зростання ВВП на рівні 3,9%. У той же час провідні фінансові інститути прогнозують, що зростання ВВП в Україні в 2012 році складе 2,5%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас