Міллер: Реалізація "Південного потоку" залежить від переговорів з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Реалізація "Південного потоку" залежить від переговорів з Україною

Енергетика
1320
Реалізація проекту будівництва газопроводу "Південний потік" залежить від переговорів з Україною, заявив Агентству газової інформації (АГІ) голова "Газпрому" Олексій Міллер.
Коментуючи перспективи проекту "Південний потік" в контексті переговорів про співробітництво в газовій сфері з Україною, Міллер сказав: "Південний потік" завжди був прив'язаний до України".
На сьогодні Україна є головним транзитером російського газу до Європи. У січні 2006-го і 2009 рр. суперечки України з Росією приводили до припинення транзиту російського газу до Європи. Крім того, "Газпром" неодноразово заявляв про неможливість контролювати обсяг транзиту газу через цю країну - вона відбирає з транзитного потоку стільки, скільки потрібно, а не як передбачено контрактом на поставку.
Сума проектних потужностей двох нових газопроводів "Північний" (55 млрд куб. м) і "Південний потік" (63 млрд куб. м) дорівнює величині транзиту російського газу до Європи.
Офіційний Київ тривалий час непримиренно обстоював невідчужуваність з держвласності української газотранспортної системи. Проте останнім часом коментарі українських чиновників говорять про зростаючі побоювання Києва за долю газотранспортного активу у зв'язку з запуском альтернативних газотранспортних проектів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас