Експерт: Запланований дефіцит бюджету на 2012 р. в 2,5% нереальний без підвищення тарифів для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Запланований дефіцит бюджету на 2012 р. в 2,5% нереальний без підвищення тарифів для населення

Казна та Політика
266
Запланований дефіцит бюджету на 2012 рік у 2,5% нереальний без перегляду тарифів для населення у бік підвищення. Про це під час прес-конференції заявив виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ціна на газ, передбачена в новому державному бюджеті на рівні 416 дол. за тис. куб. м навряд чи залишає простір для того, щоб можна було зводити дефіцит державного бюджету в 2,5%. Тому що, сам по собі дефіцит НАК "Нафтогаз" без підняття тарифів на газ залишиться на рівні від 1% до 2% від ВВП. Тобто, це близько 4-5 млрд дол. - дефіцит НАК "Нафтогаз", якщо не будуть змінені тарифи. Додати до цього близько 6-7 млрд дол., які передбачені дефіцитом державного бюджету, з урахуванням дефіциту Пенсійного фонду. Ось і виходить величина державного дефіциту бюджету близько 5%", - сказав Устенко.
Таким чином, за словами аналітика, уряд буде змушений йти шляхом урізання витрат, у тому числі виводячи НАК "Нафтогаз" на бездефіцитний рівень, пов'язаний з підняттям тарифів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас