Два банки вирішили встановити технічні системи на випадок краху євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два банки вирішили встановити технічні системи на випадок краху євро

Казна та Політика
2646
Два великі світові банки почнуть встановлення технічних систем, що дозволяють вести торги і розрахунки в національних європейських валютах, якщо боргова криза не закінчиться протягом декількох місяців. Назв двох банків, які готуються до скасування євро, видання не розкриває, пише Лента.Ру.
Зокрема, менеджери банків звернулися за допомогою до керівництва міжнародної системи валютних розрахунків Swift, розраховуючи використовувати її технології для повернення національних валют. Перш за все, банкірів цікавили так звані "валютні коди", які дозволяють здійснювати торги і розрахунки. У свою чергу, в Swift відмовилися надавати інформацію, так як вважають її комерційною таємницею.
За даними джерел видання, дії банкірів пов'язані з неоднозначними заявами фінансових регуляторів, політиків, наукових структур та ЗМІ, на підставі яких можна однозначно визначити долю євро як єдиної валюти.
Минулого тижня глава Центрального банку Європи Маріо Драгі назвав "маячнею" інформацію про можливе скасування євро. 8 грудня голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу закликав "зробити все можливе, щоб врятувати євро". У той же час, на початку грудня 2011 р. ОЕСР підвищила прогноз державного боргу країн єврозони в 2012 році до 97,9 відсотка від сумарного ВВП, що означає зниження надійності євро.
На початку грудня в тому ж The Wall Street Journal з'явилася інформація, що європейські центральні банки почали розробляти план дій на випадок відмови однієї або декількох країн від євро. Видання тоді також повідомляло, що країни, які не вступили до єврозони, розробляють методики, які мають запобігти падінню їх національних валют у разі краху євро.
Наприкінці листопада 2011 р. ЗМІ повідомили, що європейські торговельні майданчики тестують програмне забезпечення на випадок виходу низки країн із зони євро, насамперед Греції. Чутки про можливу відмову країни від єдиної валюти з'явилися після того, як Греція навесні 2010 року звернулася за кредитною підтримкою до ЄС і МВФ. Вихід Греції із зони євро став обговорюватися ще активніше влітку 2011 року, коли в Афін виникли складнощі з рефінансуванням державного боргу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас