Ар'єв придумав, як скоротити витрати на чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ар'єв придумав, як скоротити витрати на чиновників

Казна та Політика
830
Скорочення можливостей спілкування громадян з чиновниками безпосередньо, і впровадження електронного управління дозволить істотно скоротити витрати на чиновницький апарат у бюджетах наступних років.
Таку думку висловив народний депутат від НУ-НС Володимир Ар'єв, додавши, "що нинішня влада просто про це чомусь не замислюється і не хоче скорочувати, незважаючи на те, що у нас бюджет, як каже прем'єр-міністр, дуже складний на наступний рік, і треба затягнути тугіше пояси".
"Тугіше пояси повинна затягнути урядова сторона, зокрема чиновництво. Це стосується і представників народу - Верховної Ради, президента, уряду та виконавчої влади на місцях", - наводить слова Ар'єва прес-служба "Народної самооборони".
"Впровадження електронного урядування, скорочення посередників між послугами та громадянами дасть не тільки антикорупційний ефект, але й істотно заощадить витрати на чиновників різних рівнів з бюджету України", - вважає депутат.
"Зокрема, ми бачимо на прикладі Грузії, в якій корупція мала глибше коріння, ніж навіть на сьогоднішній день в Україні. То там, наприклад, довідку з БТІ можна отримати за 60 секунд, і жодних черг, і спілкувань з клерками, і очікування протягом місяця, і спроб довести, що ти не верблюд - там такого немає - прийшов, натиснув кнопку, минуло 60 секунд - ти отримуєш довідку про своє майно з бази даних, яка вже давно існує. У нас - один раз витратити на базу даних і не треба витрачати на все БТІ, - це вже істотна економія для держави. Інша справа, що люди, які вийшли з чиновництва крадовитого, не збираються проти своїх же і боротися, але рано чи пізно до цього Україна прийде", - підсумував Ар'єв.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас