Інфляція збільшує обсяг грошових переказів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція збільшує обсяг грошових переказів

Фінтех і Картки
282
Однією з причин зростання обсягу грошових переказів фізичних осіб, зафіксованого Нацбанком, служать інфляційні процеси. Так вважає начальник управління обслуговування фізичних осіб банку Південний Тетяна Панфілова.
На її думку, на обсяги грошових переказів впливають коливання ринкового курсу валют і зростання рівня споживчих цін. Тому, проводячи паралель з реальним і номінальним економічним зростанням, можна сказати, що певна частка зростання обсягів грошових переказів є номінальною. Панфілова уточнює, що разом з рівнем цін зростає і кількість коштів, що пересилаються.
Зазначимо, що, за даними Національного банку України, в першій половині 2011 року в Україну надійшло $1,266 млрд. приватних грошових переказів через міжнародні платіжні системи, що на 37% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Оборот банку Південний міжнародними системами грошових переказів станом на 1 грудня 2011 року складе 22,5 млн доларів, що на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року, відзначають експерти банку.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас