Кіпр отримає російський кредит в сумі 2,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр отримає російський кредит в сумі 2,5 млрд євро

Кредит&Депозит
191
Кіпр отримає від Росії кредит у розмірі 2,5 млрд євро, перший транш надійде до кінця року, повідомляє уряд Кіпру. Угода підписана в Москві міністром фінансів Кікісом Казаміасом і заступником міністра фінансів РФ Сергієм Сторчаком.
Кабінет міністрів Кіпру раніше схвалив позику у Росії. Її обсяг перевищує 10% ВВП країни. Уряд планував взяти кредит на строк до п'яти років під 4,5% річних з можливістю дострокового погашення без додаткових санкцій.
У середині листопада економічний директор Мінфіну Кіпру Федон Калозоіс заявляв, що в уряду Кіпру достатньо коштів для бюджетних видатків на поточний рік, російський кредит для цього не знадобиться.
11 листопада Казаміас повідомив, що Росія і Кіпр погодили умови кредиту на 2,5 млрд євро, були проведені "найпрозоріші процедури". На думку директора Центру банківської і фінансової справи в Університеті Кіпру Александера Міхаелідеса, отримання кредиту в Росії вигідно обом сторонам. Нікосія отримає перепочинок для вирішення фінансових проблем, а російські інвестори продовжать вкладати гроші в острів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас