Китай в 2012 р. може знову знизити вимоги до банківських резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай в 2012 р. може знову знизити вимоги до банківських резервів

Казна та Політика
98
Народний банк (ЦБ) КНР в наступному 2012 р. може знову пом'якшити вимоги до резервів за банківськими депозитами, вважає колишній заступник голови китайського Центробанку У Сяолін. За його словами, до цього може призвести зниження закупівель іноземної валюти. При цьому колишній представник ЦБ підкреслив, що дані кроки не варто розцінювати як істотну зміну монетарної політики банку, передає Reuters.
У листопаді цього року китайський Центробанк вперше за останні три роки знизив резервні вимоги до комерційних банків - на 50 базисних пунктів. Дане рішення стало повною несподіванкою для аналітиків, які прогнозували, що це відбудеться не раніше I кварталу 2012 р. На думку експертів, це може означати початок циклу пом'якшення монетарної політики КНР на тлі зрослих ризиків "жорсткої посадки" другої за розміром економіки світу.
Підвищення норми резервування (частки депозитних коштів, яку банки зобов'язані тримати в резерві) є одним з інструментів стерилізації надлишкової ліквідності в економіці через стримування кредитування. Зниження ж показника, навпаки, вивільняє частину зв'язаної до цього ліквідності, дозволяючи банкам видати більше грошей на ринок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас