Укренерго різко підвищить тарифи на транспортування електроенергії споживачам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укренерго різко підвищить тарифи на транспортування електроенергії споживачам

Енергетика
359
Сьогодні, 23 грудня, Національна комісія регулювання електроенергетики ухвалила рішення про підвищення середньорічного тарифу Укренерго на передачу електроенергії в 2012 році.
За даними Інтерфакс-Україна, тариф на передачу електроенергії магістральними та міждержавними лініями буде підвищений на 16,7%, порівняно з чинним середньорічним тарифом. Якщо нинішній середньорічний тариф становить 2,153 коп./кВт-год, то прийнятий на наступний рік - 2,512 коп./кВт-год (без ПДВ).
За рішенням комісії, тариф Укренерго на передачу електроенергії магістральними та міждержавними лініями електропередачі у першому кварталі 2012 року складе 2,0 грн за 1 МВт, у другому - 2,888 грн, у третьому - 2,87 грн, в четвертому - 2,419 грн за 1 МВт.
Обсяг передачі електроенергії, прогнозований в наступному році, склав 133 млрд кВт-год. Нагадаємо, на цей рік прогнозувався обсяг 133,1 млрд кВт-год.
Зазначимо, нещодавно НЕК Укренерго провела аукціон з реалізації права доступу до пропускної спроможності перетину України для експорту електроенергії в 2012 році.
Укренерго здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. Компанія є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства палива та енергетики.
НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці та нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас