Довіра споживачів до економіки Італії впала до мінімуму за 16 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра споживачів до економіки Італії впала до мінімуму за 16 років

Казна та Політика
369
Довіра споживачів до економіки Італії в грудні впала до найнижчого рівня з січня 1996 року на тлі побоювань про початок рецесії в країні, свідчать дані італійського статагентства Istat, пише РИА Новости.
У поточному місяці індекс споживчої довіри опустився до 91,6 пункту з 96,1 пункту в листопаді. При цьому показник за листопад був переглянутий у бік зниження з 96,5 пункту.
Опубліковані дані виявилися значно гіршими за прогнози аналітиків, що чекали зниження показника споживчої довіри до економіки країни лише до 95 пунктів.
Напередодні Сенат Італії прийняв запропоновані урядом Маріо Монті антикризові заходи на 33 мільярди євро, спрямовані на стабілізацію економічної ситуації в країні. Пакет заходів, який отримав назву "фінансовий маневр", стане законом після підписання його президентом республіки Джорджо Наполітано.
Заходи включають в себе цілу низку кроків, спрямованих на досягнення Італією збалансованого бюджету в 2013 році, зокрема, введення податків на нерухомість як в самій країні, так і за кордоном, підвищення пенсійного віку (для чоловіків до 66 років, для жінок до 62 років).
В даний час серед інвесторів широко поширена думка про те, що Італія може стати наступною країною, яка звернеться за фінансовою допомогою до міжнародних кредиторів - ЄС і МВФ. Ця думка підкріплюється зростаючими дохідностями італійських облігацій, що торгуються на ринку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас