Індія очікує зростання економіки на 7,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія очікує зростання економіки на 7,5%

Казна та Політика
97
ВВП Індії в поточному фінансовому році, який завершиться в березні 2012 року, збільшиться на 7,25-7,75%, вважають в уряді країни, пише Корреспондент.
За словами міністра фінансів Індії Пранаба Мухерджи, офіційний прогноз індійського уряду для темпів зростання економіки на цей рік, опублікований на початку грудня, знижений до 7,5% (плюс-мінус 0,25%) з очікуваних раніше 9%.
Виступаючи на конференції в Нью-Делі, Мухерджи заявив, що, на його думку, перспективи знаходження вирішення проблем боргової кризи в єврозоні є віддаленими.
"Ситуація у світовій економіці є складною, проте у нас є всі можливості, щоб подолати ці проблеми", - зазначив він.
Негативними факторами для індійської економіки, за словами Мухерджи, також є тривалий цикл жорсткості кредитно-грошової політики центробанком країни і висока вартість нафти, що чинить тиск на державні фінанси.
Зазначимо, що індійський ЦБ підняв ключову відсоткову ставку - ставку за операціями РЕПО - на 375 базисних пунктів з початку 2010 року. Це найшвидший раунд підвищень за всю історію банку, що починається в 1935 році.
Раніше агентство Reuters повідомило, що економічне зростання в Азії, ймовірно, сповільниться в найближчі місяці, спровокувавши скорочення ключових ставок і збільшення стимулюючих витрат, які підготують ґрунт для відновлення у другій половині 2012 року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас