Клименко: Незабаром 100% бізнесу буде платити податки добровільно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клименко: Незабаром 100% бізнесу буде платити податки добровільно

Казна та Політика
1657
У податковій службі сподіваються, що незабаром абсолютно всі представники бізнесу будуть платити податки добровільно.
Про це в інтерв'ю Коммерсант-Україна заявив голова Державної податкової служби Олександр Клименко.
"Ми даємо оцінку не тільки щодо обсягу збору податків, а й щодо інших категорій. Наприклад, з добровільної сплати податків, рівень якої вже становить 96%", - сказав Клименко, відповідаючи на запитання видання, чи не є збільшення збору податків результатом жорстких фіскальних методів.
Голова ДПС розповів також, що має намір довести відсоток добровільної здачі податків до абсолютного. "Ми будемо намагатися по максимуму. 100% - це показник, на який ми хочемо вийти", - сказав він.
Разом з тим Клименко повідомив, що Податковий кодекс "надає більш ніж достатні права, щоб вирішувати питання про стягнення платежів, що не надійшли до держбюджету".
"Це і опис активів, і їх продаж, і арешт рахунків - цілий комплекс заходів. Завдяки їм вдалося скоротити борг за три місяці на 1,12 млрд. грн, а кількість підприємств-боржників - на 4,5 тис. Сьогодні підключаються і судові органи, і виконавча служба, працюємо командою. За жовтень-листопад в суди було направлено 4 тис. позовів для стягнення 821 млн. грн. З ініціативи податкової служби розпочато 942 справи про банкрутство для стягнення 907 млн. грн. Так і будемо продовжувати, суми стягнення будуть тільки збільшуватися", - пообіцяв Клименко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас