Обама закликав республіканців в ім'я американського народу продовжити податкові пільги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликав республіканців в ім'я американського народу продовжити податкові пільги

Казна та Політика
208
Президент США Барак Обама в черговий раз закликав республіканців у палаті представників конгресу терміново прийняти вже схвалений сенатом законопроект про двомісячне продовження податкових пільг на фонд заробітної плати, підкресливши, що це не його вимога, а вимога всього американського народу.
"В останні тижні ми робили все для того, щоб 160 мільйонів працюючих американців не зіткнулися зі збільшенням податків з 1 січня... У суботу ми досягли компромісу, який дозволяє це... Я готовий підписати цей компромісний законопроект в ту секунду, коли він опиниться у мене на столі. Але я не можу цього зробити, тому що республіканці в палаті представників відмовляються підтримати цей компроміс", - сказав Обама в спеціальній заяві.
Палата представників конгресу США у вівторок в черговий раз проігнорувала прохання президента і відмовилася продовжити на два місяці "податкові канікули", натомість зажадавши скликання погоджувальної комісії за участю членів обох палат для подолання існуючих розбіжностей і вирішення питання про продовження пільг на весь 2012 рік. Блокування законопроекту призвело до чергового глухого кута: сенат вже на канікулах, а в тому випадку, якщо дія податкових пільг не буде продовжено, американські сім'ї вже з 1 січня чекає підвищення податків.
Обама навів приклади розповідей американців про те, чим їм доведеться пожертвувати в разі збільшення податків: одному - традицією "піца вечорами" з дочками, іншому - теплом у будинку, третьому - поїздками до літнього батька, який живе в будинку престарілих. "Якщо у вас сім'я заробляє близько 50 тисяч доларів на рік, збільшення податків буде означати, що вам доведеться віддавати додатково тисячу доларів... Мова йде про американський народ, а не про змагання між політиками", - підкреслив президент США.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас