Голова RBS: Одна з "маленьких країн" може покинути єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова RBS: Одна з "маленьких країн" може покинути єврозону

Казна та Політика
680
Глава британського банку Royal Bank of Scotland Філіп Хемптон прогнозує вихід однієї з "маленьких країн" з єврозони і, як наслідок, посилення нестабільної ситуації в світовій банківській системі, передає Reuters.
"Я вважаю за можливе, що одна країна, маленька країна, покине єврозону", - заявив він в інтерв'ю Sky News. За словами банкіра, його позиція заснована як на нестабільній економічній ситуації, так і на соціальній напрузі. що спостерігається, і подібних обставинах.
Напередодні 523 європейські банки взяли в ЄЦБ трирічних кредитів на 489 млрд євро. Раніше аналітики прогнозували, що сума кредитів складе 293 млрд. Позикові кошти мають бути повернуті 29 січня 2015р. Про намір кредитувати банки єврозони ЄЦБ повідомив на початку грудня одночасно з прийняттям рішення про зниження базової ставки. За оцінками інвесторів, цей захід дозволить уникнути розростання кредитної кризи і допомогти Італії та Іспанії впоратися з боргом. Проте багато інвесторів продовжують побоюватися, що такі країни, як Греція, можуть покинути єврозону.
На даний момент переговори з Грецією щодо врегулювання держборгу тривають. Однак вони досі не привели до згоди з основною масою кредиторів. На думку чиновників, які стежать за реформами в Греції, уряду Лукаса Пападемоса необхідно продовжувати скорочення дефіциту бюджету і, можливо, робочих місць. "Греція не може просто брати гроші Євросоюзу. Вона спочатку повинна переконати нас, що гроші будуть витрачені належним чином", - заявив один з представників фінансової "трійки" (ЄС, ЄЦБ і МВФ).
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас