Переговори Угорщини з ЄК і МВФ про фінансову допомогу відновляться у січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори Угорщини з ЄК і МВФ про фінансову допомогу відновляться у січні

Казна та Політика
68
Офіційні переговори з питання надання "страхувальної" фінансової допомоги Угорщині між угорським урядом, Єврокомісією і Міжнародним валютним фондом відновляться в першій половині січня 2012 року, повідомляє в четвер агентство Reuters з посиланням на заяву міністра економіки Угорщини Дьєрдя Матольчі.
Зниження рейтингу країни напередодні до спекулятивної категорії є радше політичною атакою, передає агентство слова політика. Він також повідомив, що парламент Угорщини має намір прийняти закон, що регулює діяльність центробанку країни з урахуванням критики Єврокомісії і Міжнародного валютного фонду.
Раніше ЄК і МВФ ухвалили рішення перервати переговори місії з угорською владою з питання фінансової допомоги країні у зв'язку з побоюваннями того, що угорська влада чинить тиск на Центробанк країни.
Напередодні агентство Standard & Poor's знизило рейтинг країни до рівня "BB +", прогноз - "негативний". S&P відзначило, що основною причиною зниження рейтингу країни, що має один з найвищих рівнів боргу до ВВП в ЄС, стала непередбачуваність її політики. Зокрема, увагу експертів привернула саме ситуація, що склалася навколо центробанку країни.
Наприкінці листопада кредитний рейтинг Угорщини та угорського ЦБ знизило міжнародне рейтингове агентство Moody's (до "Ba1" з "Baa3 ").
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас