Азаров: Жити за коштами краще, ніж жити під чужу диктовку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Жити за коштами краще, ніж жити під чужу диктовку

Казна та Політика
1064
Прем'єр-міністр Микола Азаров упевнений, що компромісне рішення в "газовому" питанні з Росією буде знайдено найближчим часом. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
"Вчора був проведений черговий раунд газових переговорів. Незважаючи на всю складність переговорного процесу, впевнений, компромісні рішення будуть знайдені вже найближчим часом. Ми залишили в Москві групу експертів на чолі з міністром енергетики Юрієм Бойком і міністром юстиції Олександром Лавриновичем. Вони остаточно узгодять усі питання і формулювання нового договору", - заявив прем'єр.
Азаров пояснив своє рішення про проведення позачергового засідання уряду. За його словами, уряд не буде ставити фінансову і бюджетну стабільність у державі в залежність від того, коли буде угода щодо газу.
Також прем'єр прокоментував рішення Кабміну про затвердження проекту державного бюджету на 2012 рік. "Уряд затвердив консервативний, дуже жорсткий, але збалансований і реалістичний проект бюджету. Це гарантія, що спираючись на власні сили, Україна буде розвиватися. Незважаючи на кризу в єврозоні і тиск зростаючих цін на газ. Це складне рішення. Але чесне і відповідальне. Жити за коштами краще, ніж жити під чужу диктовку", - зазначив Азаров.
"При цьому соціальні гарантії ми не тільки не скорочуємо, як це роблять багато країн, але збільшуємо. Не так, як хотілося, але збільшуємо. І податковий тиск не збільшуємо, а знижуємо. Навколо бюджету буде багато дискусій і напевно спекуляцій. Ми витримаємо", - додав прем'єр.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас