ЄС схвалив виділення Португалії третього траншу фіндопомоги на 5,3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС схвалив виділення Португалії третього траншу фіндопомоги на 5,3 млрд євро

Казна та Політика
120
Євросоюз на основі позитивного звіту "трійки" кредиторів - представників ЄЦБ, МВФ і Єврокомісії - вважає можливим надання Португалії третього траншу кредиту у розмірі 5,3 млрд євро в січні 2012 року, йдеться в повідомленні ЄК.
За правилами ЄС, транш повинна ще схвалити Єврогрупа - рада міністрів фінансів єврозони. Міністри можуть погодитися з виділенням кредиту в рамках "письмової процедури", не збираючись на особисту зустріч.
Португалія на початку квітня 2011 року звернулася за фіндопомогою до міжнародних кредиторів - МВФ і ЄС - на тлі проблем банківського сектора і збільшення прибутковості за держоблігаціями. В результаті був схвалений пакет порятунку країни загальним обсягом 78 млрд євро. Друга місія "Трійки" відвідала Лісабон в листопаді.
"Звіт підсумовує, що загалом Португалія досягла гарного прогресу з низки напрямів. Це дає можливість виділення третього траншу", - йдеться в повідомленні.
Міжнародний валютний фонд зі свого боку на поточному тижні схвалив надання Португалії чергового траншу фінансової допомоги в розмірі 2,9 млрд євро.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас