НБУ вважає недоцільною зміну своєї грошово-кредитної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вважає недоцільною зміну своєї грошово-кредитної політики

Валюта
370
Національний банк вважає недоцільною зміну своєї грошово-кредитної політики в найближчій перспективі.
Про це йдеться в повідомленні НБУ з посиланням на підсумки наради з монетарних питань.
"Учасники наради дійшли висновку щодо недоцільності в найближчій перспективі вносити суттєві корективи в спрямованість грошово-кредитної політики і змінювати основні параметри монетарних механізмів і інструментів", - наголошується в повідомленні.
НБУ вважає, що його грошово-кредитна політика зіграла значну роль у забезпеченні макроекономічної та цінової стабільності, а також сприяла підтримці загальної рівноваги на ринку і зменшенню негативних очікувань.
Відображенням результатів такої політики НБУ називає поступове поліпшення індикаторів як зовнішньої фінансової стійкості, так і стану внутрішнього ринку.
"Так, на зовнішніх ринках останнім часом спостерігається падіння котирувань на страховку від дефолту на український суверенний 5-річний борг, зміцнення курсу гривні до долара на міжнародних ринках за валютними угодами, зниження дохідності зовнішніх боргових зобов'язань України, поліпшення інших аналогічних індикаторів", - йдеться в повідомленні.
На внутрішньому ринку, як зазначає Нацбанк, спостерігається перевищення припливу інвалюти над її відтоком.
"За 11 місяців обсяг чистого припливу інвалюти від нерезидентів склав більше 14 млрд доларів, у тому числі в листопаді - 2,2 млрд доларів", - йдеться в повідомленні.
Крім того, за даними НБУ, спостерігається зменшення середньоденного чистого попиту на готівкову інвалюту - з 95,6 млн доларів у вересні до 62,3 млн доларів в листопаді.
НБУ очікує подальше зниження чистого попиту на інвалюту як на готівковому, так і на безготівковому ринку, чому, як очікується, сприятиме впровадження нових інструментів грошово-кредитного ринку, зокрема депозитних сертифікатів НБУ для населення та інвестиційних монет.
Як повідомляло агентство, раніше асоціація "Український кредитно-банківський союз" висловлювала стурбованість зволіканням ради Національного банку з затвердженням основ грошово-кредитної політики.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас