Рейтинг Японії вперше знижений японським агентством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг Японії вперше знижений японським агентством

Казна та Політика
199
Японське рейтингове агентство Rating and Investment Information Inc. (R&I) сьогодні знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Японії в національній та іноземній валюті на один щабель - з вищого рівня ААА до АА+, йдеться в повідомленні агентства, пише Інтерфакс.
Вперше в історії суверенний рейтинг Японії був знижений японським же рейтинговим агентством. Разом з тим кредитна оцінка Японії від R&I, як і раніше вища, ніж у міжнародних рейтингових агентств. Moody's Investors Service у серпні знизило рейтинг Японії до Аа3 - четвертого рівня зверху, Standard & Poor's і Fitch підтримують рейтинги Японії на аналогічному рівні ("АА-").
Причинами погіршення оцінки кредитоспроможності R&I назвало недостатність реформ системи соціального забезпечення і неясні прогнози відновлення японської економіки.
Японське агентство вважає неминучим подальше збільшення обсягів держборгу Японії, який вже є найбільшим у світі і вдвічі перевищує ВВП країни, тому що податкових надходжень буде недостатньо навіть у разі підвищення податку на продажі.
На 2012 фінансовий рік, який почнеться 1 квітня, R&I прогнозує зростання ВВП Японії не вище 1,5%, на 2013 фінрік - 1-1,5%. У довгостроковій перспективі темпи зростання японської економіки також залишаться в діапазоні 1-1,5%, прогнозує агентство.
Реакція ринків на зниження рейтингу була стриманою, оскільки інвестори не вірять у серйозність боргових проблем Японії, яка має як великі золотовалютні резерви, так і значні внутрішні заощадження населення.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас