Moody's попереджає: Великобританія може втратити вищий кредитний рейтинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's попереджає: Великобританія може втратити вищий кредитний рейтинг

Казна та Політика
160
Істотне збільшення бюджетного дефіциту і рівня боргу Великобританії з 2008 року, слабкі перспективи економіки і ризики, пов'язані з борговою кризою в єврозоні, скоротили здатність країни протистояти макроекономічним та фінансовим шокам без наслідків для рейтингу країни, попереджають аналітики Moody's.
Зараз у країни він на рівні ААА, але це може бути не надовго.
Moody's дає Великобританії високі оцінки за чотирма основними параметрами, на яких заснована методологія присвоєння суверенних рейтингів: довгострокові економічні основи, інституційна стабільність, стійкість фінансових позицій уряду і сприйнятливість до подієвих ризиків.
Агентство відзначає, що британська економіка є однією з найбільш конкурентоспроможних розвинених економік в світі і протягом багатьох десятиліть демонструвала, що може успішно справлятися з ростом державного боргу.
Незважаючи на це, експерти вважають, що британській економіці належить зіткнутися з проблемами, які буде тяжко подолати. Короткостроковий прогноз для економіки країни погіршився, і це, ймовірно, сповільнить темпи здійснення бюджетної консолідації.
Нагадаємо, зовсім недавно Moody's знизило кредитний рейтинг Бельгії на 2 щоблі - з Аа1 до Аа3. Раніше, 9 грудня повідомлялося, що агентство Moody's знизило довгострокові кредитні рейтинги трьох великих французьких банків на один щабель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас