Експерт: Збереження вищого рейтингу Франції буде дивом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Збереження вищого рейтингу Франції буде дивом

Казна та Політика
233
Франція сподівається зберегти найвищий кредитний рейтинг, сказав у вівторок глава французького регулятора ринку цінних паперів AMF Жан-П'єр Жуйє, попередивши, що для цього буде потрібно диво, а зниження матиме далекосяжні наслідки для другої найбільшої економіки єврозони.
У п'ятницю агентство Fitch знизило прогноз рейтингу Франції до негативного, приєднавшись до агентства Standard & Poor's, яке поставило рейтинг країни і ще 14 членів єврозони на негативний перегляд на початку місяця. Moody's, третє велике агентство, повідомило в жовтні, що переглядає стабільний прогноз французького рейтингу.
"Його збереження вимагатиме дива, але я хочу вірити, що воно може відбутися", - сказав Жан-П'єр Жуйє на зустрічі з фінансовими журналістами.
Президент Ніколя Саркозі, якого в квітні чекає сувора битва за переобрання, місяцями раніше обіцяв зробити все можливе, щоб захистити французький рейтинг. Але нещодавно він змінив завдання і почав готувати виборців до його втрати, стверджуючи, що зниження рейтингу буде переборним.
"Шкода, що ми з певним фаталізмом приймаємо втрату рейтингу "ААА" і що з певним смиренням ми приймаємо занепад нашої країни", - сказав Жуйє, який, як вважається, близький до опозиційної Саркозі соціалістичної партії і є другом кандидата в президенти Франсуа Олланда.
Хоча деякі інвестори говорять, що ринок вже врахував зниження французького рейтингу, Жуйє сказав, що для самозаспокоєння немає причин, оскільки таке рішення викличе серйозні наслідки.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас