Порошенко: Угоду про асоціацію парафують через 6-8 тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Угоду про асоціацію парафують через 6-8 тижнів

Казна та Політика
698
Колишній міністр закордонних справ України Петро Порошенко вважає, що парафування угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом відбудеться через шість-вісім тижнів.
Про це Порошенко заявив в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи підсумки саміту Україна - ЄС.
За його словами, питання парафування технічне. "Я підкреслюю, що угода буде парафована через шість-вісім тижнів. І в жодному разі не буде іншого", - запевнив він.
Політик також заявив, що під час переговорів щодо угоди про асоціацію вирішувалося також візове питання. "Я чекав, що хтось це скаже з боку влади. На жаль, вони не сказали. Скажу я: на сьогоднішній день остаточно узгоджений документ, і сподіваюся, буде прийнято у січні-лютому, якщо тут у нас всередині нічого цьому не буде перешкоджати. Він називається: "Подальша лібералізація візового режиму", - сказав Порошенко.
При цьому він уточнив, що "левова частка була напрацьована командою МЗС вже рік чи два тому". "Величезна кількість груп людей отримають право на безкоштовні довгострокові візи. Починаючи від представників громадських організацій і закінчуючи профспілками, від технічних працівників телевізійних каналів та інших", - підсумував Порошенко.
Нагадаємо, вчора в Києві відбувся саміт Україна - ЄС, за результатами якого сторони заявили про завершення переговорів про асоціацію, однак очікуваного парафування угоди не відбулося. Після саміту президент України Віктор Янукович заявив, що задоволений його результатами. Однак багато експертів і опозиція вважають підсумки саміту провальними для України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас