Німеччина буде змушена збільшити розміщення держоблігацій через ослаблення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина буде змушена збільшити розміщення держоблігацій через ослаблення економіки

Казна та Політика
182
Німеччина буде змушена збільшити розміщення облігацій в 2012 році, в порівнянні з плановими показниками, через ослаблення економічного зростання, а також через витрати на порятунок банків в самій країні і допомоги сусідам по єврозоні, повідомляє агентство Bloomberg за підсумками опитування економістів.
У листопадовому бюджеті влада ФРН запланувала розміщення облігацій і векселів в 2012 році на 270,1 млрд євро, уточнені показники будуть опубліковані німецьким відомством з управління держборгом на цьому тижні. У 2011 році обсяг розміщення держпаперів, ймовірно, становив 283 млрд євро.
"Німеччина фіксувала поліпшення податково-бюджетних умов в останні два роки, проте на цьому її успіх, мабуть, закінчиться. Зростання буде стримуватися програмами економії в єврозоні, серйозні ризики несе банківський сектор. Їм доведеться залучати більше позикових коштів", - вважає портфельний менеджер Ignis Asset Management Стюарт Томпсон.
Динаміка німецьких держоблігацій цього року була в цілому кращою, ніж паперів інших країн єврозони, але гіршою, ніж US Treasuries, незважаючи на те, що ФРН зберігає максимальний кредитний рейтинг у всіх трьох провідних рейтингових агентств, а S&P знизило кредитний рейтинг США на один щабель, з "ААА" до "АА +", ще на початку серпня. Німецькі держпапери принесли інвесторам 9,5% доходу на вкладений капітал, в порівнянні з 10,2% для US Treasuries і 16,3% для британських бондів.
Як очікується, бюджетний дефіцит ФРН скоротиться цього року до 1% ВВП з 4,3% ВВП в 2010 році, тобто буде відповідати Маастрихтським критеріям (дефіцит бюджету менше 3% ВВП, держборг - нижче 60% ВВП). Відношення німецького держборгу до величини економіки, імовірно, знизиться з 83,2% торік до 81% в поточному.
За оцінками Бундесбанку, ВВП Німеччини зросте на 0,6% в 2012 році після підвищення на 3% в 2011 році. Підйом експорту сповільниться до 3% у наступному році з 10% цього року і 18% в 2010 році.
При цьому незалежні експерти, включаючи економістів Barclays, вважають, що в єврозоні в цілому вже почалася рецесія. Передбачається, що ВВП 17 держав валютного блоку скоротиться на 1,4% в четвертому кварталі і на 0,6% в перші три місяці 2012 року, в квітні-червні в єврозоні буде спостерігатися стагнація, і зростання відновиться не раніше третього кварталу майбутнього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас