Лагард: Криза в Європі може перерости в світовий фінансовий катаклізм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард: Криза в Європі може перерости в світовий фінансовий катаклізм

Казна та Політика
792
Боргова криза в Європі становить загрозу для всіх економік світу. Таку думку висловила сьогодні директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, яка перебуває зараз з візитом в столиці Нігерії.
"Те, що зараз відбувається в провідних економіках, особливо в Європі, очевидно, викликає занепокоєння в усіх країн світу", - заявила вона на зустрічі з головою нігерійського Сенату Давидом Марком. "У разі поглиблення кризи і, відповідно, збільшення проблем європейських держав, фінансовий катаклізм відіб'ється на всіх світових економіках", - підкреслила Лагард.
На її думку, найближчим часом економічних труднощів можуть зазнати найбідніші держави планети, які сильно залежать від торгівлі з європейськими країнами та іноземних інвестицій. "Мова йде про економіки, що розвиваються, - пояснила глава МВФ. - Їм необхідно мобілізувати резерви, щоб захистити себе перед обличчям кризи".
Провідний економіст рейтингового агентства "Стандард енд Пурс" Жан-Мішель Сіс в суботу заявив, що криза в зоні євро може виявитися більш глибокою, ніж припускали експерти в сфері економіки до саміту ЄС, який пройшов 8-9 грудня в Брюсселі. "Висока вірогідність того, що єврозона зіткнеться з рецесією набагато сильнішою, ніж та, яку ми закладали в сценарій розвитку подій при складанні прогнозу. За нашими оцінками, вірогідність економічного спаду, який приведе до зниження ділової активності в ЄС на цілий рік, а не на півроку (як раніше вважалося), становить 40%", - заявив він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас