ГПУ: Тимошенко привласнила 900 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: Тимошенко привласнила 900 тисяч доларів

Казна та Політика
3920
Генеральна прокуратура заперечує, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко використовувала 914 тисяч доларів, які були зняті з рахунків офшорної компанії Somolli Enterprises Limited, в інтересах компанії. Про це заявив прокурор під час розгляду в Київському апеляційному адміністративному суді апеляції на визнання законним нарахування Тимошенко штрафних санкцій за несплату податків за використані кошти з рахунків офшорної компанії Somolli Enterprises Limited.
За словами прокурора, Тимошенко не могла витрачати ці гроші на господарські і представницькі потреби компанії, так як вона в ці роки була депутатом Верховної ради і не мала права займати будь-яку посаду і працювати в комерційній структурі. Ще одним доказом того, що Тимошенко не могла використовувати ці гроші для забезпечення представницьких інтересів компанії, за словами прокурора, є те, що компанія Somolli Enterprises Limited в ті роки не вела жодної комерційної діяльності.
На думку прокуратури, це свідчить про те, що ці кошти Тимошенко використовувала у своїх цілях, зокрема, на купівлю одягу, косметики, оплату готелів та ресторанів, звідки випливає, що вона мала дохід на відповідну суму, не сплативши з нього прибутковий податок.
У свою чергу представник Державної податкової служби повідомив у суді, що сума нарахованих штрафних санкцій за несплату податків, на виплаті яких наполягає Генпрокуратура і Податкова, становить близько 2 мільйонів гривень.
Як повідомлялося, в 2001-2003 роках Генпрокуратура порушила 14 кримінальних справ проти посадових осіб, пов'язаних з корпорацією "Єдині енергетичні системи України", 8 з них стосувалися Тимошенко і в 2004 і 2005 роках були закриті рішеннями судів і постановами Генпрокуратури.
При цьому 20 жовтня частина цих справ була відновлена і передана на розслідування в Державну податкову службу, яка об'єднала 4 справи проти Тимошенко в одне провадження. 10 листопада слідчі Податкової пред'явили їй звинувачення в ухилянні від сплати податків на загальну суму понад 47 мільйонів гривень шляхом запровадження фінансової схеми з розрахунків за товарно-матеріальні цінності ЄЕСУ. Також їй були пред'явлені звинувачення в організації приховування валютної виручки в сумі понад 165 мільйона доларів і розкраданні бюджетних коштів в результаті діяльності ЄЕСУ і приховування доходів з використанням офшорних компаній.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас