Баррозу: ЄС націлений завершити переговори про асоціацію з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: ЄС націлений завершити переговори про асоціацію з Україною

Казна та Політика
700
Євросоюз сповнений рішучості завершити переговори про Угоду про асоціацію з Україною, включаючи створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. Про це заявив голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, як повідомляє прес-служба Ради ЄС.
"Зараз вирішальний момент у відносинах між Україною та ЄС. Цей саміт (Україна-ЄС) може стати вирішальним поштовхом до спільної мети політичної асоціації та економічної інтеграції. Це заявлена мета Європейського Союзу, і ми сповнені рішучості досягти її, завершивши переговори про Погодження про асоціацію, включаючи створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі", - заявив Баррозу.
"Водночас, українська влада має продемонструвати, що вона дотримується тих цінностей, які лежать в основі цієї асоціації: демократія, верховенство закону, повага прав людини і незалежність судової влади", - зазначив голова Єврокомісії.
Голова Європейської ради Херман ван Ромпей додав, що на саміті також будуть визначені пріоритетні напрямки українсько-європейського співробітництва на 2012 р.
"Основна мета зустрічі - підбити підсумки досягнутого прогресу, виявити питання, щодо яких ще буде робота, і позначити наші пріоритети на наступний рік. Саміт дозволить нам поглянути на фінішну пряму в переговорах щодо угоди про асоціацію... Також це буде майданчик для відкритої та критичної дискусії, де ми висловимо свою стурбованість щодо низки поточних проблем, що стоять перед Україною і ЄС", - резюмував Ван Ромпей.
Сьогодні в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Планується, що окрім пленарного засідання, яке відбудеться в Адміністрації президента, президент України Віктор Янукович зустрінеться з головою Європейської ради Херманом ван Ромпеєм і головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу.
Очікується, що на саміті буде підписано Угоду про асоціацію України з ЄС, а також угоду про створення зони вільної торгівлі між Україно та ЄС. Як повідомлялося, президент Ради ЄС Херман ван Ромпей сподівається, що під час саміту Київ і Брюссель зможуть оголосити про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію. Говорячи про парафування, президент Ради ЄС зазначив, що насамперед сторони повинні прийти до остаточної угоди щодо тексту самого договору.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас