Балога просить у Азарова грошей для МНС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога просить у Азарова грошей для МНС

Казна та Політика
208
Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога звернувся до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з офіційними листами, в яких вказує на проблеми фінансування міністерства.
Як повідомила прес-служба МНС у понеділок, у зверненні, зокрема, наголошується зволікання Державної казначейської служби з наданням коштів, вже виділених на потреби міністерства. За листопад цього року МНС не отримало 19,4 млн грн на остаточне зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, 10,9 млн грн - на заходи в рамках програм цивільного захисту, 9 млн грн - на забезпечення житлом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи і 19,6 млн грн - для підтримки в безпечному стані зони відчуження, енергоблоків та об'єкта "Укриття", будівництва комплексу "Вектор".
Балога також зазначив, що за грудень Державна казначейська служба не виділила 37,8 млн грн на фінансування заходів у зоні відчуження та на об'єктах ЧАЕС, 2,5 млн грн - як внесок України на рахунок ядерної безпеки ЄБРР, 11 млн грн - на придбання спеціальної техніки та обладнання для аварійно-рятувальних підрозділів.
Глава МНС наполягає, щоб Міністерство фінансів і Державна казначейська служба забезпечили повне фінансування витрат відомства, пов'язаних з виконанням Україною міжнародних зобов'язань, безпекою громадян та їх соціальним захистом.
Міністр також поінформував Азарова про ситуацію, що склалася з фінансуванням заходів з побудови системи екстреного виклику за єдиним телефонним номером 112. Балога зазначив у листі, що цілком реалістичні терміни впровадження цього проекту перебувають під загрозою зриву через фактичну відсутність асигнувань.
"Незважаючи на доручення президента України, в проекті державного бюджету на 2012 рік Міністерство фінансів коштів на систему "112" не передбачило взагалі. Зате з невідомих мені причин 452 млн грн на створення системи екстреного виклику виділяється "Укрєвроінфпроекту" в рамках цільової програми проведення Євро-2012. Мінфін ніяк не відреагував на неодноразові офіційні заперечення МНС", - йдеться в листі Балоги.
Перед прийняттям держбюджету-2012 глава МНС просить прем'єра втрутитися в ситуацію і добитися перенаправлення зазначених коштів від "Укрєвроінфпроекту" до МНС.
"До цієї суми в подальшому потрібно буде виділити ще 198 млн грн, щоб систему "112" було розгорнуто по всій країні (загальна вартість проекту становить 650 млн грн). Інакше навіть за умови залучення альтернативних джерел фінансування система "112" не може бути побудована раніше 2015 року", - підкреслив Балога.
Він вказав на критичне недофінансування діяльності МНС, яке обмежує належне виконання його функцій.
"По суті, витрати на потреби міністерства розподіляються і регулюються в ручному режимі. Це неприпустимо, адже йдеться не просто про гроші на МНС, а про безпеку людей, інтереси всього суспільства, безпечну життєдіяльність країни. До державних справ і ставитися потрібно по-державному. Саме такими причинами і продиктовані мої звернення до прем'єр-міністра. Розраховую на його розуміння і підтримку", - зазначив Балога.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас