Міністерство фінансів Японії простежить, як смерть Кім Чен Іра позначиться на економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів Японії простежить, як смерть Кім Чен Іра позначиться на економіці

Казна та Політика
491
Міністр фінансів Японії Дзюн Адзума дав вказівку відслідковувати наслідки, які може надати смерть лідера Північної Кореї Кім Чен Іра на економіку країни, пишуть РИА Новости.
"Я дав вказівку всім структурам уважно відстежувати вплив, який може надати (смерть Кім Чен Іра) на економіку. Найважливіше - забезпечити безпеку і бути готовим до непередбачених обставин", - сказав міністр Адзума перед журналістами.
Ключові біржові індекси фондових майданчиків Азіатсько-Тихоокеанського регіону, які відкрилися спадом на 0,4-1,6%, різко прискорили темпи зниження після того, як стало відомо, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ір помер на сімдесятому році життя. Спад південнокорейського KOSPI досягає 3,1%, японський індекс Nikkei 225 впав після відкриття на 1,13%.
Раніше під керівництвом прем'єра Японії Есіхіко Ноди пройшло екстрене засідання ради безпеки у зв'язку зі смертю північно-корейського лідера, на якому членам кабінету було дано наказ посилити збір інформації про КНДР, а також вжити всіх заходів на випадок непередбаченої ситуації в цій країні. Крім того, при центрі кризових ситуацій в канцелярії прем'єра створено відділ щодо ситуації в Північній Кореї.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас