Банки змушені фінансувати перекредитовані підприємства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки змушені фінансувати перекредитовані підприємства

Кредит&Депозит
340
Якщо банки припинять фінансувати перекредитованих корпоративних позичальників, ті можуть збанкрутувати. Тому щоб не втратити вже видані кошти, кредитори змушені підгодовувати перевантажених боргами позичальників, пише Дзеркало тижня.
Про це розповів голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін під час круглого столу "Демпінг на депозитному ринку: які додаткові ризики для системи і вкладників означає хвиля підвищення процентних ставок?".
За словами банкіра, умовою підтримки закредитованих позичальників є поступове скорочення їх кредитного портфеля.
Одночасно Тимонькін відзначив, що високе боргове навантаження на рівні навіть 90% від балансу може бути прийнятне для підприємств по окремих галузях економіки, враховуючи специфіку їхнього бізнесу (наприклад, для оптової торгівлі). "Якщо ж це машинобудівне підприємство, то це абсолютно ненормально", - зазначив фінансист.
На думку директора департаменту ризиків Ощадбанку Олександра Касьяненка, потенційно привабливими секторами для кредитування зараз є енергетика та будівництво.
Заступник голови правління "Ерсте Банку" Світлана Черкай додала, що банки "від безвиході" змушені сьогодні кредитувати в т.ч. мікробізнес, приватних підприємців, незважаючи на їх непрозорість.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас