Поліція Нью-Йорка заарештувала декілька десятків учасників акції "Захопи Уолл-Стріт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція Нью-Йорка заарештувала декілька десятків учасників акції "Захопи Уолл-Стріт"

291
У Нью-Йорку заарештовано кілька десятків учасників акції "Захопи Уолл-Стріт", які проникли на територію однієї з міських церков, щоб розбити там новий наметовий табір, передає Associated Press.
Поліція не повідомляє точну кількість заарештованих, проте, за даними очевидців, під варту були взяті не менше 50 осіб. "Ми просто намагаємося сказати, що наша країна рухається в неправильному напрямку, і нам потрібне місце, де ми могли б збиратися, щоб самим вирішувати наше майбутнє. Ось у чому справа", - заявив один з протестуючих.
Учасники акції невипадково вирішили провести її саме 17 грудня 2011 року: рівно 3 місяці тому рух "Захопи Уолл-Стріт", спрямований проти соціальної несправедливості, зародився у фінансовій столиці США - Нью-Йорку. Протестуючі мали намір відзначити цю дату, а також отримати право збиратися на території церкви Святої Трійці, оскільки їх первинний табір на площі Свободи в парку Цукотті на нижньому Манхеттені було демонтовано поліцією місяць тому.
Після того, як правоохоронці затримали демонстрантів, які незаконно вторглися на приватну територію церкви, інші учасники акції пройшли маршем по вулицях Нью-Йорка до Таймс-сквер.
Нагадаємо, перша демонстрація під назвою "Захопи Уолл-стріт" пройшла 17 вересня ц.р., коли мітингувальники розбили наметовий табір у фінансовому центрі Нью-Йорка. Після цього рух почав стрімко набирати обертів. Вже через кілька днів активісти спробували перекрити рух по Бруклінському мосту, а на початку жовтня в місті пройшла наймасштабніша акція протесту, в якій взяли участь майже 12 тис. осіб.
Після цього "синдром" Уолл-стріт почав поширюватися все далі від Нью-Йорка: акції "народного гніву" пройшли в Лос-Анджелесі, Чикаго, Бостоні та інших містах Сполучених Штатів, а згодом охопили міста по всьому світу. < / p>
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас