Вчителям піднімуть зарплати поетапно, а стипендія зросте до 1017 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчителям піднімуть зарплати поетапно, а стипендія зросте до 1017 гривень

Казна та Політика
989
У наступному році вчителів чекає підвищення зарплат. "Ми плануємо чотириетапне підвищення", - сказав міністр освіти Дмитро Табачник. Точну цифру підвищення він не назвав, відзначивши, що це передчасно, до прийняття держбюджету. А якщо приймуть новий закон про вищу освіту, то значно зростуть і стипендії, які будуть вперше прив'язані до прожиткового мінімуму (це, орієнтовно, 1017 гривень з 1 січня. - Авт.).
У планах міністерства - до кінця 2013 року завершити підключення всіх шкіл до інтернету. А ще в наступному році підручники будуть проходити практичну експертизу: перед тим, як запускати їх в тираж, на їх макетах будуть проводити заняття в школах, ПТУ і вузах, щоб дізнатися думку вчителів та учнів.
Табачник задоволений тим, що більше дошкільнят стало ходити в садок. "За рік відновили роботу 130 дитсадків", - зазначив міністр. За його словами, зараз у садки ходить 81,5% дітей від 3 до 6 років, хоча ще два роки тому таких було 68%.
У наступному навчальному році діти почнуть вивчати англійську з 1-го класу, а інформатику - з 2-го. "По-новому будуть проходити уроки фізкультури: без нормативів, як урок руху і дихання, перебування на свіжому повітрі", - розповів міністр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас