Тігіпко зізнався, якою реформою займеться в 2012 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко зізнався, якою реформою займеться в 2012 році

576
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко заявляє, що в 2012 році має намір зосередитися на реформі трудового законодавства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби.
"Одним з найважливіших завдань буде прийняття Трудового кодексу, який діє у нас з 70-х років минулого століття без особливих змін", - вважає віце-прем'єр.
Крім того, в 2012 році він планує сконцентруватися на реформі трудових відносин, легалізації ринку праці і заробітних плат. Також Тігіпко відзначив важливість змін у податковому законодавстві щодо механізмів, які діють при операціях з країнами, де податки менші, ніж в Україні, - Кіпр, деякі кантони Швейцарії, Ліхтенштейн.
Віце-прем'єр підкреслив, що також важливо прийняти законопроекти про оподаткування багатства та операцій з класичними офшорними зонами. "Сьогодні за нашим законодавством існує 36 офшорних зон. Першим кроком я пропоную збільшити їх кількість з 36 до 70. Другий крок - ввести 12-відсотковий податок на операції з цими зонами", - пояснив він.
Також пріоритетним напрямком роботи Тігіпко вважає захист прав дітей. За його словами, держава повинна запропонувати нові підходи до цього питання, зокрема перехід від інтернатної форми виховання дітей до сімейних форм.
Як повідомлялося, в жовтні Тігіпко заявляв, що вважає за необхідне прийняття Трудового кодексу до 2012 року. Раніше віце-прем'єр прогнозував прийняття Трудового кодексу до серпня. 20 травня 2008 р. парламент прийняв у першому читанні проект Трудового кодексу.
Розгляд у другому читанні планувався на листопад. Фракція Партії регіонів у Раді виступила за те, щоб розгляд у другому читанні проекту Трудового кодексу було відкладено, тому що його варто ще доопрацювати.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас