Президент Казахстану ввів режим НС в Жанаозені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Казахстану ввів режим НС в Жанаозені

338
Після масових заворушень у місті Жанаозен введено надзвичайний стан, йдеться в указі президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.
Надзвичайний стан в Жанаозені "з метою забезпечення безпеки населення", відновлення законності та правопорядку, захисту прав і свобод громадян. ПП діятиме в межах міста з 18:00 17 грудня 2011 р. до 7:00 5 січня 2012, передає РИА Новости. У цей період в місті діє комендантська година з 23:00 до 7:00.
Назарбаєв призначив коменданта міста і ввів низку обмежень.
Раніше глава МВС Казахстану Калмуханбет Касимов заявив, що ситуація в Жанаозені стабілізувалася.
Касимов підкреслив, що призвідниками заворушень в Жанаозені були раніше звільнені нафтовики, які були одягнені в синьо-червону уніформу з написом "Казмунайгаз". Вони спочатку перешкоджали проведенню святкових заходів, розгромили встановлену на площі сцену, а потім зайнялися мародерством. До теперішнього часу поліцейські затримали близько 70 осіб за підозрою в причетності до безладів.
За даними Генпрокуратури Казахстану, жертвами безладів вже стали 10 людей. За неофіційними даними, число загиблих склало 70 осіб.
Опозиція заявляє, що в країні повністю блокуються соціальні мережі і деякі інформаційні сайти.
Раніше стало відомо, що в місті Жанаозен Мангістауської області Казахстану під час святкового заходу з нагоди 20-річчя незалежності республіки почалися масові заворушення.
В акції брали участь колишні працівники місцевих нафтових підприємств, раніше звільнені після тривалого страйку, решта населення їх не підтримала.
Генпрокуратура попередила організаторів заворушень про їх відповідальність перед законом і закликала припинити протиправні дії. За фактами масових заворушень порушено кримінальні справи.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас