Заборгованість Білорусі перед Газпромом зросла втричі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість Білорусі перед Газпромом зросла втричі

Енергетика
416
Прострочена заборгованість Білорусі за російський газ склала на 1 листопада 2011 р. 1,4 трлн білоруських рублів - $165,2 млн.
Про це повідомляється в звіті Національного статистичного комітету республіки.
На 1 вересня показник становив $52 млн. Таким чином, за два місяці газовий борг країни зріс в 3,2 рази.
На 1 жовтня прострочена заборгованість становила $106,7 млн.
За умовами контракту між Білоруссю та "Газпромом" країна зобов'язується оплачувати поставлений газ не пізніше 23 числа наступного місяця. В іншому випадку заборгованість вважається простроченою.
Мінськ отримує паливо за ціною $244 за 1 тис. куб. м.
Росія і Білорусь 25 листопада укласти угоду про постачання і транзит природного газу в 2012-2014 роках. Ціна на газ для Мінська в наступному році складе $165,6 за 1 тис. куб. м. У наступні два роки вартість буде визначатися за формулою, що враховує ціну палива для споживачів Ямало-Ненецького автономного округу, транспортування до кордону і зберігання на російській території.
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін у серпні цього року пообіцяв Мінську, що ціни на газ в майбутніх договорах будуть розраховуватися з урахуванням "інтеграційного понижуючого коефіцієнта".
Посол Росії в республіці Олександр Суріков заявив, що завдяки новій "газовій" угоді у Білорусі "будуть більш потужні золотовалютні резерви, різко скоротиться дефіцит торговельного балансу, може, він навіть стане позитивним, дефіцит платіжного балансу різко скоротиться".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас