Moody's знизило суверенний рейтинг Бельгії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило суверенний рейтинг Бельгії

Казна та Політика
167
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Бельгії в місцевій і іноземній валюті на два щаблі з Аа1 до Аа3. Короткостроковий рейтинг підтверджений на рівні Prime-1. Прогноз за всіма рейтингами - "негативний". Про це йдеться в повідомленні агентства.
Дії агентства проходять в рамках оголошеного 7 жовтня 2011 р. перегляду рейтингу країни з можливим пониженням. Основними факторами, що вплинули на оцінку, називаються: посилення ризиків, пов'язаних з істотним погіршенням фінансових умов як на національному рівні, так і всієї єврозони в цілому.
Подібні ризики можуть порушити роботу уряду з консолідації бюджетних показників і негативно позначитися на зусиллях зі скорочення державного боргу. Крім того, через необхідність залучення позикових коштів в умовах скорочення довіри між фінансовими організаціям, Бельгія, економіка якої є надто відкритою, може зіткнутися зі зниженням зростання в середньостроковій перспективі. Додаткове навантаження на державний бюджет надає необхідність виділення коштів на стабілізацію банківського сектору, зокрема для банку Dexia Credit Local.
Сукупність ризиків та невизначеності пов'язаної з пошуком шляхів виходу з боргової кризи визначає негативний прогноз щодо розвитку ситуації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас