Прогноз: ЄС буде закривати банки, а Apple подешевшає в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: ЄС буде закривати банки, а Apple подешевшає в два рази

Казна та Політика
1012
Ціни на пшеницю в 2012 році зростуть у два рази, Євросоюз закриє банки на тривалі канікули у зв'язку з кризою, а президентом США стане поки ще невідомий кандидат.
Про це сказано в опублікованих щорічно "шокуючих прогнозах" датського інвестиційного онлай-банку Saxo Bank. Аналітики банку звертають увагу ринку на ті події, ймовірність здійснення яких низька, але в той же час набагато вища, ніж прийнято вважати. Разом з тим будь-яка з цих подій, якщо вона відбудеться, матиме досить помітний вплив на ринки, відзначає Інтерфакс-Україна.
Цього року "десятка" прогнозів починається з оцінки перспектив компанії Apple: її акції можуть подешевшати на 50% з піка 2011 року.
Фондовий ринок може не витримати і впасти на 25% за короткий час, якщо змін в договорі ЄС, прийнятих в грудні, виявиться недостатньо, щоб вирішити проблеми з фінансуванням, зокрема в Італії, і до середини року боргова криза вдарить з новою силою.
Для банківської системи дано і ще один невтішний прогноз: існує ризик націоналізації до 50 європейських банків, говорять експерти Saxo Bank.
Перемогу на президентських виборах в США в 2012 році може одержати поки ще невідомий кандидат, тому що Saxo Bank вважає, що Бараку Обамі за три роки не вдалося домогтися суттєвих позитивних змін.
Наступний рік буде сприяти зростанню цін на всі сільськогосподарські товари: населення Землі перевищило 7 млрд людей, центробанки наповнюють ринки ліквідністю, а погодні умови в наступному році, швидше за все, не будуть сприяти високим урожаям.
Нагадаємо, МВФ сьогодні заявив, що жодна країна не володіє імунітетом до наростаючої кризи єврозони і кожна мусить діяти, щоб запобігти ризику глобальної депресії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас