Бундесбанк не бачить "крайньої необхідності" у прийнятті остаточного рішення щодо кредиту МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бундесбанк не бачить "крайньої необхідності" у прийнятті остаточного рішення щодо кредиту МВФ

Казна та Політика
120
Бундесбанк не бачить "крайньої необхідності" в ухваленні рішення про надання коштів Міжнародному валютному фонду (МВФ).
"Ми не бачимо нагальної необхідності у прийнятті фінального рішення, - заявив представник Бундесбанку в телефонному інтерв'ю агентству Bloomberg. - Ми хочемо оцінити ситуацію в цілому".
Ця заява дозволяє припустити, що країни ЄС не зможуть організувати виділення коштів МВФ до 19 грудня, як було заплановано.
Раніше в п'ятницю глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер закликав країни ЄС прийняти рішення про виділення коштів до наміченої дати.
Під час саміту ЄС, що завершився 9 грудня, європейські лідери домовилися про надання МВФ додаткових коштів у розмірі 200 млрд євро для збільшення кредитних ресурсів фонду.
Президент Бундесбанку Йенс Вайдман 14 грудня заявив, що німецький ЦБ готовий виділити МВФ 45 млрд євро лише в тому випадку, якщо країни, що не входять до єврозони, також зроблять свої внески.
"Бундесбанк готовий надати до 45 млрд євро МВФ у тому випадку, якщо буде справедливий розподіл навантаження між членами фонду, - заявив він. - Якщо ці умови не будуть виконані, ми не зможемо погоджувати виділення коштів".
Курс євро піднявся на заявах Ж.-К.Юнкером в п'ятницю до $1,3084, потім опустився до $1,3051.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас