СОТ остаточно схвалила вступ Росії до організації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ остаточно схвалила вступ Росії до організації

Казна та Політика
230
Світова організація торгівлі (СОТ) сьогодні сказала своє останнє "так" вступу до її лав Російської Федерації. Рішення про приєднання країни було схвалено на міністерській конференції організації в Женеві.
Після затвердження на міністерській конференції останні формальності щодо вступу до СОТ залишаються за Росією, яка повинна буде до 15 червня 2012 ратифікувати пакет документів щодо приєднання до Світової організації торгівлі (СОТ). Через 30 днів після повідомлення СОТ про завершення ратифікаційних процедур Росія стане повноправним членом організації.
Росія отримала зелене світло на вступ до СОТ через 18 років напружених переговорів. До останнього часу РФ залишалася єдиною великою економікою світу, яка залишалася за межами цієї організації. Робоча група з приєднання Росії до СОТ затвердила протокол про приєднання 10 листопада.
Відповідно до досягнутих домовленостей, середній тариф на імпорт у Росію буде знижено до 7,8% в порівнянні з 10% в 2011 р. по всіх продуктах. Крім того, максимальний розмір імпортного мита РФ в середньому по сільськогосподарських продуктах знизиться до 10,8% в порівнянні з 13,2% в 2011 р. Росія також зможе використовувати тарифні квоти на яловичину, свинину і м'ясо птиці, а також деякі продукти з молочної сироватки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас