Fitch показало "червону картку" шести глобальним банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch показало "червону картку" шести глобальним банкам

1261
Рейтингове агентство Fitch Ratings заявило про зниження кредитного рейтингу шести глобальних банків. Як сказано в повідомленні агентства, причиною зниження рейтингів стали європейська боргова криза і серйозні проблеми в банківському секторі.
Так, рейтинг Bank of America знижений з AА- до А, рейтинг Barclays PLC знижений з AA- до А, рейтинг BNP Paribas - з AA- до A+, Credit Suisse AG - з AA- до A, Deutsche Bank AG - з AA- до A+, The Goldman Sachs Group, Inc - з A+ до A.
Напередодні міжнародне рейтингове агентство знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента п'яти великих європейських банків. Дії вжиті відносно наступних фінансових організацій: французьких Banque Federative du Credit Mutuel (BFCM) і Credit Agricole, данського Danske Bank, фінського OP Pohjola Group і нідерландського Rabobank Group.
Зниження рейтингів експерти Fitch пов'язують з погіршенням фінансової ситуації на тлі боргової кризи єврозони. Одночасне зниження пов'язане з глибокою залежністю фінансових установ як від факторів, що формують загальний настрій у банківській індустрії, так і від спільного взаємозв'язку через фінансові потоки.
Незважаючи на суворі умови в банківській сфері, аналітики чекають відновлення системи. Крім того, агентство заявило, що поки виключає можливість розпаду єврозони.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас