"Закарпаттяобленерго" генерує інтерес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Закарпаттяобленерго" генерує інтерес

Фондовий ринок
271
Пакет конфіденційних документів для участі в конкурсі з продажу 50% акцій енергопостачальної компанії "Закарпаттяобленерго" у Фонду державного майна (ФДМ) вже попросили дві компанії, повідомив учора журналістам голова ФДМ Олександр Рябченко. Назви цих компаній він не назвав. Документи можна просити до дати проведення конкурсу - 20 січня 2012 року.
"Закарпаттяобленерго" забезпечує електроенергією Закарпатську область. У 2010 році дохід компанії склав 719 млн грн, чистий прибуток - 3,9 млн грн. У I півріччі дохід підприємства склав 373 млн грн, прибуток - 4 млн грн. 50% компанії володіє ФДМ, 25% - НАК "Енергетична компанія України", 10,53% - VS Energy International N. V. Олександра Бабакова і Михайла Спектора, решта - free float.
Джерело в VS Energy підтвердило, що в компанії вивчають можливість придбання "Закарпаттяобленерго". "Наскільки нам відомо, другий інтересант - це структура Костянтина Григоришина", - повідомило джерело в компанії. У прес-службі групи "Енергетичний стандарт" Григоришина не підтвердили і не спростували свого інтересу до участі в приватизації обленерго.
Старший аналітик ІК Dragon Capital Денис Саква зазначає, що "Закарпаттяобленерго" має досить скромні показники роботи. "У цієї компанії всього 400 тис. клієнтів (проти кількох мільйонів у інших обленерго) які живуть в гірській місцевості, де часто трапляються обриви ліній електропередачі, - каже Саква. - При цьому в Закарпатті великих промислових клієнтів, які споживають багато електроенергії, небагато".
Втім, компанія цікава тим, що може виробляти електроенергію, каже головний інвестстратег ФГ "Брокеркредитсервіс" Максим Шеїн. Він нагадує, що компанії належать три малі ГЕС - Теребля-Ріцька, Ужгородська та Оноківська - загальною потужність 32 МВт. "З урахуванням великої кількості гірських річок "Закарпаттяобленерго", в принципі, має можливість збільшити встановлені потужності малих ГЕС в три рази, - говорить Шеїн. - Можливо, з цим і пов'язаний інтерес до компанії".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас