Колишньому меру Гурзуфа дали умовний термін за махінації з землею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишньому меру Гурзуфа дали умовний термін за махінації з землею

Кримінал
113
Алуштинський міський суд (Крим) засудив до 4 років в'язниці умовно колишнього голову Гурзуфської селищної ради Криму Віктора Гамаля за незаконне виділення комерційній структурі 1,3 гектара землі. Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на представника прокуратури Криму.
Суд звільнив Гамаля від відбування покарання з випробувальним терміном 2 роки. Таке ж покарання отримав колишній землевпорядник селищної ради, прізвище якого не повідомляється.
Суд також задовольнив позов про стягнення з обвинувачених 1,5 мільйона гривень збитків. Прокуратура вивчає вирок суду на відповідність закону і не відкидає подачі апеляції.
Як повідомлялося, прокуратура Криму в жовтні 2010 р. порушила справу проти голови Гурзуфської селищної ради за підозрою в зловживанні службовим становищем. У прокуратурі підозрювали, що Гамаль вніс в документи завідомо неправдиву інформацію при передачі в оренду фірмі 2 земельних ділянок. В результаті будівництва на цих ділянках елінгів берегоукріплювальні споруди були пошкоджені, що заподіяло 1,5 мільйона гривень збитків.
Міліція затримала Гамаля в Києві у квітні 2011 року, після чого він був заарештований за рішенням Центрального райсуду Сімферополя.
Гамаль обіймав посаду голови Гурзуфської селищної ради з 2002 по 2010 рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас