Голова ЦБ Франції порадив знизити рейтинг Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЦБ Франції порадив знизити рейтинг Великобританії

Казна та Політика
406
Голова Центробанку Франції Крістіан Нуайє порадив рейтинговим агентствам знизити кредитний рейтинг Великобританії, передає AFP. Так він відповів на попередження S&P і Moody's про можливу втрату Францією максимального кредитного рейтингу в найближчому майбутньому.
За словами Нуайє, агентства націлюються не на ту країну. "Їм варто було б почати з Об’єднаного Королівства, в якому більший дефіцит, більший борг, більша інфляція і менше економічне зростання, ніж у нас", - сказав фінансист. Він додав, що у Великобританії назріває нова кредитна криза.
Одночасно Нуайє відзначив, що французькі банки перебувають у набагато кращому становищі, ніж багато їхніх європейських та американських конкурентів, оскільки мають достатню капіталізацію.
Великобританія, на відміну від Франції, до єврозони не входить. У зв'язку з цим Банк Англії має можливість виступати кредитором останньої надії у разі загострення боргових проблем. Агентства оцінюють острівну державу як більш надійну в плані платоспроможності, незважаючи на наявність у неї серйозних економічних труднощів.
Зокрема, держборг Великобританії, який всього кілька років тому складав менше половини ВВП, зріс до 80 відсотків економіки і продовжує стрімко збільшуватися. Дефіцит бюджету в поточному році має скласти трохи менше 10 відсотків ВВП. Ці суми не враховують зобов'язання щодо частково націоналізованих в 2008-2009 роках банків.
Варто зазначити, що агентство Fitch - єдине з "великої трійки" - раніше попередило Лондон, що має намір знизити рейтинг у випадку, якщо економіка країни опиниться в новій кризі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас