Додаткові акцизи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Додаткові акцизи

2354
Міністерство інфраструктури планує створити умови для розвитку автодорожнього комплексу та щорічного введення в Україні 400-500 км нових автомобільних доріг. Як передає джерело, про це на прес-конференції сьогодні, 15 грудня, заявив перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко, пише Уніан.
За його словами, доходною частиною автодорожнього комплексу будуть, зокрема, акцизи на ввезення та виробництво палива і автомобілів.
"Ми бачимо, що можемо щорічно доводити цю цифру до 50 млрд грн", - сказав він.
Єфименко зазначив, що Міністерство ініціює уніфікацію акцизу на дизпаливо.
"Ми пропонуємо зробити акциз на дизельне паливо єдиним. Це не призведе до підвищення вартості товарів народного споживання, тому що акциз забирається у 3-4 великих трейдерів", - сказав він.
Єфименко також повідомив, що на сьогоднішній день Україна гармонізувала з Євросоюзом стандарти якості автомобільних доріг.
У той же час він зазначив, що для розвитку транспортного комплексу України та його інтеграції в Євросоюз необхідно вирішити питання безвізового в'їзду в Євросоюз і проблеми, пов'язані з митними переходами.
Як повідомляло джерело, також сьогодні Єфименко заявив, що Міністерство інфраструктури України сподівається на підтримку Євросоюзу в питаннях допуску українських вантажних і пасажирських автоперевізників на ринок Європи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас