Американські демократи відмовились від податку на мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські демократи відмовились від податку на мільйонерів

Казна та Політика
521
Демократична партія США відмовилася від підтримки в Конгресі законопроекту про більш високий рівень податків для американських мільйонерів, повідомляє Associated Press. Законопроект став частиною переговорного процесу про продовження податкових пільг для американців, термін дії яких закінчується 31 грудня.
Демократи пропонували збільшити податок щодо громадян, які отримують більше мільйона доларів на рік і, таким чином, компенсувати доходи, що випадають через продовження пільг. У свою чергу, республіканці хочуть заново сформулювати законопроект про пільги, щоб він пройшов Сенат до кінця року.
Ще однією точкою протистояння партій є проект скорочення витрат держави на трильйон доларів в найближчі кілька років. Він раніше був узгоджений обома партіями, але тепер демократи відмовляються підтримати його прийняття.
Згідно з планом демократів, передбачалося створити новий податок розміром 1,9 відсотка для кожного громадянина з доходом більше мільйона доларів. У той же час іншим трудящим податки пропонувалося знизити.
У США необхідність підвищувати податки для багатих викликана колосальним дефіцитом бюджету, який в останні три роки стабільно перевищував трильйон доларів. Через це борг країни досяг 100 відсотків ВВП і продовжує зростати.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас