Путін: Зростання ВВП в РФ за підсумками року може досягти 4,5% проти 1% в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Зростання ВВП в РФ за підсумками року може досягти 4,5% проти 1% в Європі

Казна та Політика
180
ВВП Росії в 2011 році збільшиться на 4,2-4,5%, промислове виробництво - на 5,1%, інфляція складе трохи більше 6%. Про це заявив Володимир Путін, підбиваючи проміжні підсумки своєї діяльності на посту прем'єр-міністра у прямому ефірі програми "Розмова з Володимиром Путіним. Продовження".
"Зростання економіки РФ в 2011 році буде 4,2-4,5%. У Європі буде 1-1,2%, а в наступному році планується по нулях в багатьох провідних економіках Європи, і в США також по нулях. А деякі європейські країни в рецесію збираються піти. Нас це не радує абсолютно, тут нема від чого веселитися, бо й на нас це може відбитися", - зазначив прем'єр.
За словами Путіна, необхідно "модернізувати та оновлювати економіку". "Потрібно, щоб інновація, модернізація проникла в мозок кожного конкретного нашого громадянина, щоб інновація була частиною нашої спільної політики", - зазначив прем'єр.
Необхідно зміцнювати соціальну сферу, щоб "ніхто не почувався обділеним увагою з боку держави".
"Це всі завдання, які нам потрібно вирішити. І якщо люди вважатимуть можливим довірити цю роботу мені, я і з задоволенням і з колишньою напругою сил буду це робити", - підкреслив Путін.
На його думку, слово "стабільність" набуває якогось негативного відтінку останнім часом. "Стабільність - це не стояння на місці, не тупцювання на місці, стабільність - це стабільний розвиток, ось що таке в моєму розумінні стабільність", - пояснив прем'єр.
Відповідаючи на запитання про свою програму кандидата в президенти і те, які виклики і завдання РФ він бачить у майбутньому, Володимир Путін відповів, що потрібно модернізувати всі сторони життя. Потрібно зробити політичну систему стійкою, а закони розвитку незворотними, вийти на нові рубежі, підкреслив прем'єр-міністр.
Також він підкреслив, що Олексій Кудрін нікуди з його команди не йшов.
"Олексій Леонідович Кудрін нікуди з моєї команди не йшов, - прокоментував прем'єр-міністр "розбіжності" у позиціях з колишнім віце-прем'єром. - Це мій друг. Позиція Кудріна з багатьох питань мені зрозуміла".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас